Login
Zaboravili ste lozinku?

Lista želja

DODAJ U KORPU NAZAD

Vaša Korpa

NAZAD KORPA

Kako da uštedimo vodu?

04.08.2019

Čovek u proseku upotrebi 130 litara vode na dan. Za čak polovinu te utrošene vode ne mora se koristiti pitka voda, već kišnica. Na taj način jedna četvoročlana porodica godišnje može da uštedi 95.000 litara pitke vode.

ROTO rezervoari za sakupljanje kišnice proizvedeni su od polietilena, koji je pogodan za čuvanje pitke vode. Debljina rezervoara je od 6 do 12mm, otporan je na pritisak zemlje i spoljašnje uticaje, te zbog toga ima dug vek trajanja. Rezervoari se proizvode od originalnog (nerecikliranog) materijala - polietilena, koji se lako reciklira, čime kompanija ROTO utiče na zaštitu životne sredine. Teleskopski nastavak omogućava jednostavan pristup do filtera i unutrašnjosti rezervoara. Njegov nastavak omogućava nam da lako prilagodimo potrebnu visinu u odnosu na dubinu ukopa. Rezervoar zatvaramo plastičnim poklopcem. Ukoliko želimo povoznu površinu, odabiramo povozni poklopac koji prenosi opterećenje do 600kg.

O značaju čuvanja vode, kao obnovljivog prirodnog resursa, govori i sledeća činjenica. Voda prekriva dve trećine naše planete ali većina te vode nije pitka. Zapravo, 97% vode je u slanim okeanima, a ostatak je smrznut u ogromnim ledenim santama. Manje od 1% vode otpada na ono što koristimo za piće, kupanje i zalivanje useva i vrtova. Dakle, postoje ograničene zalihe čiste vode, a mi je počinjemo trošiti brže nego što se ona može obnoviti. Jednom kada voda postane zagađena, vrlo ju je teško očistiti.